Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska povede za záchranou Miroslav Čížek

 
úterý, 7. března 2017, 08:50

Novým trenérem fotbalistů FC MAS Táborsko B byl na konci zimní přípravy jmenován Miroslav Čížek. Na lavičce třetiligového týmu vystřídal Josefa Pletichu.

59letý Čížek byl naposledy Pletichovým asistentem. V rámci úsporných opatření převzal třetiligovou rezervu. Čížek bydlí v Táboře a trénoval mj. Třeboň, Pacov, Ševětín, Pelhřimov. V české nejvyšší soutěži hrál za Dynamo Č. Budějovice a Slavii Praha. Dlouhé roky působil v Rakousku.

Poslední dva přípravné zápasy odehrála táborská rezerva již pod Čížkovou taktovkou. V nedělní generálce se rozešla smírně s divizním Č. Krumlovem 3:3. „Neměli jsme špatnou sestavu, ale po dvou zaváháních našeho náhradního brankáře jsme zbytečně obdržely dva góly,“ říká k poslední prověrce, která se původně měla uskutečnit na stadionu Míru. „Město nás tam nepustilo, takže jsme museli hrát na umělce na Soukeníku.“

Divoké skóre zařídil hattrickem krumlovský Novák, jehož konstruktivní hra se Čížkovi hodně líbila. Za Táborsko se dvakrát prosadil pendl Presl a jednou Turek. „Krumlov svým výkonem mile překvapil. Chvilku to na menší umělce byla gólová přetahovaná, ale je dobře, že jsme ten zápas hráli. Podívali jsme se na to a něco nám to odhalilo,“ míní před těžkou jarní premiérou na východě Čech s ambiciózní Olympií Hradec Králové. 

Béčko Táborska půjde do druhé půlky ČFL z předposlední sedmnácté pozice. Nevydařený podzim v závěru vylepšilo bodovými zisky a únikem z chvostu tabulky. „Stále jsme ve hře o záchranu. Pokusíme se nasbírat co nejvíce bodů,“ přeje si Čížek do odvetné části. Mladý tým bude třeba v cestě za uchováním třetí ligy potřeba doplňovat ostřílenými hráči, kteří nebudou mít zápasové vytížení v druholigovém A-týmu. To na podzim až tak nefungovalo. „S novým trenérem áčka Romanem Nádvorníkem je výborná spolupráce,“ pochvaluje si Miroslav Čížek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař