Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jílek obhájil post předsedy KFS, výkonný výbor čítá nově devět míst

 
neděle, 5. března 2017, 21:06

Jan Jílek z Holašovic je staronovým předsedou Jihočeského KFS. Prvoligového rozhodčího v neděli zvolili na valné hromadě v Č. Budějovicích delegáti krajských klubů a zástupci OFS. Jílek byl jediným kandidátem. Novinkou je zvýšení počtu členů výkonného výboru KFS. Z původních sedmi se rozšířil na devět.

Do nového výkonného výboru, který byl po odhlasování změny stanov rozšířen o dvě místa, byli nově zvoleni Petr Řehoř, vedoucí mužstva A-týmu Dynama ČB, bývalý šéftrenér Regionální fotbalové akademie Tomáš Maruška, jenž od 1. dubna přechází na FAČR do Prahy, kde bude mít na starosti všechny akademie v republice, šéf krajské disciplinárky František Kroiher a čtvrtým je Petr Mach (Strakonice), činovník TJ Dražejov.

Svou kandidaturu stáhl ve čtvrtek po oznámení e-mailem Milan Haškovec a před volbami přímo na místě 72letý Karel Vácha st. z Hluboké. „Rád bych poděkoval výboru za spolupráci a přenechal bych místo mladším,“ prohlásil k delegátům.

Hosty volební valné hromady KFS byli předseda ČUS František Vavroch a Roman Berbr, místopředseda FAČR, který omluvil předsedu Miroslava Peltu, jenž měl důležitou schůzku s jedním z ministrů vlády. „Jan Jílek je vhodný kandidát, na FAČR má dobré jméno,“ poznamenal Berbr ke kandidatuře Jana Jílka, který ve veřejné volbě obdržel 64 hlasů. „Za čtyři roky by mohl být mým nástupcem,“ naznačil Berbr, že se o Jílkových funkcionářských schopnostech ví i na Strahově.

Dále informoval o znovuzavedení dorosteneckých divizí (jejich zrušení bylo velkým omylem), krizi v reprezentačním A-týmu, s nímž nikdo nechce hrát přípravné zápasy. Za plus označil zavedení přenosů na TVcom a pořízení nového vybavení. Za negativní jmenoval především stav v kategorii dorostu po celých Čechách, který za posledních 20 let označil za šílený, a nedostatek rozhodčích v krajích a okresech. FAČR na to bude reagovat velkou reklamní kampaní. Mužstvům, která ani po 60 dnech neuhradí svazu faktury, se budou odečítat body. Na jihu patří mezi tyto „premianty“ okresní celky, FC Romo Č. Krumlov a FK Makov Hůrka z Táborska.

Valná hromada trvala něco málo přes čtyři hodiny a proběhla v přátelské atmosféře. Dalo se vycítit a zaslechnout, že kluby nemají důvod ke změně, ba naopak.

Výsledky voleb valné hromady Jč.KFS do VV a ORK

Volby na funkci člena VV za komoru oddílů (4 členové)

Petr Řehoř (Srubec) 32 hlasů, Mgr. Tomáš Maruška (Č. Budějovice) 31, František Kroiher (Holubov) 30, Marek Janíček (Deštná u Dačic) 27

Volby na funkci člena VV za komoru OFS (4 členové)

Ing. Jiří Kureš (Srubec) 32 hlasů, Petr Mach (Strakonice) 31, PhDr. Ing. Albert Oláh MBA (Tábor) 27, Michal Řezáč (Písek) 26, Zdeněk Kemény (Horní Dvořiště) 9

Volby do ORK KFS (5 členů)

Ing. Tomáš Hajdušek (Katovice) 57 hlasů, Ing. Vladimír Kašpar (Vodňany) 56, Ing. Jiří Kubeš (Borovany) 56, JUDr. Ladislav Novotný (Tábor) 55, Ing. Ilona Řimnáčová (Zliv) 55

Napsal(a) Michal Průcha