Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítěznou radost juniorce Dynama překazil plzeňský Jakub Řezníček

 
pondělí, 23. října 2017, 16:13

Ve 12. kole Juniorské ligy přivítali mladíci v černobílých dresech na Složišti favorizovanou Viktorii Plzeň. Domácí přes některé chyby odehráli dobrý zápas. Zásluhou přepychové trefy ligového pendla Jindřicha Kaduly si drželi vedení od 20. až do 87. minuty, kdy jim vítěznou radost překazil vyrovnávacím obloučkem Jakub Řezníček, dobře známý z někdejšího působení v dynamáckém áčku.

Oba soupeři nasadili po dvou pendlech ze svých A-týmů (u domácích Jindřich Kadula resp. Jan Hála). Budějovičtí šli do utkání nebojácně a byli od počátku aktivní. Již v 5. minutě se propracoval do výhodné pozice Jakub Matoušek, ale místo střely zblízka do brankáře měl volit přihrávku lépe postaveným spoluhráčům. Hned z protiútoku zahrozili hosté a poprvé nechali vyniknout gólmana Matěje Luksche.

Ve 20. minutě nastal nejkrásnější moment zápasu. Šimon Štifter našel vpředu rozběhnutého Jindřicha Kadulu, jenž si potáhl míč po pravé straně, příliš se nerozmýšlel a několik metrů před hranicí velkého vápna mocně napřáhl. Gólman Dominik Sváček se marně natahoval po balonu letícím elegantně do pravého horního rohu plzeňské branky. Zajímavou příležitost měl ve 27. minutě také Jakub Matoušek, ale jeho střelu, která postrádala větší razanci, zneškodnil Dominik Sváček.

Do druhé půle vstoupili domácí kuriózně s devíti borci v poli. Jan Chylík se zapomněl v šatně a vběhl na trávník s prodlevou několika minut. Plzeňský celek postupně zvyšoval tlak ve snaze o vyrovnání, ale větší šance se dostavily až v poslední dvacetiminutovce. Západočech Jonáš Vais z trestného kopu mířil do Lukschovy náruče, stejný cíl našel i hlavičkující plzeňský obr Dušan Princ. V 81. minutě se probil do pokutového území Jakub Řezníček, ale naštěstí pro domácí plnou silou napálil jen pravou tyč.

Z protiútoku mohl zvýšit Jindřich Kadula, jenže vybíhající Dominik Sváček stihl vyrazit míč na roh. Po pěkné akci o dvě minuty později byl blízko ke zvýšení náskoku Rostislav Tomek, ale ke slovu se dostalo pravidlo nedáš – dostaneš. Do pásma Jihočechů propadl dlouhý balon, kterého se zmocnil Jakub Řezníček a v sólu zkušeně přehodil Matěje Luksche. Část fanoušků se mylně domnívala, že střelec byl v ofsajdu.

Roman Lengyel, trenér Dynama: „Plzeň přivezla dva pendly z áčka a ukázala, že má kvalitní mančaft. Kluci se s tím porvali a nepustili soupeře do mnoha šancí. Litujeme remízy, před koncem jsme mohli zvýšit na 2:0. Místo toho jsme po chybě dostali gól. Situace nebyla zajištěná stoperama. Řezníčka jsme dobře pokryli v prvním poločase, ale ve druhém nás zlobil. Naše pendly Kadulu s Hálou musím pochválit. Dneska se k nim docela přidali i naši mladí, takže převládá spokojenost.“


SK Dynamo Č. Budějovice – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)

Góly: 20. Kadula – 87. Řezníček. Rozhodčí: Jílek – Pečenka, Kotalík. Bez karet.  Diváků: 120.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř (80. Kubata), Škoda, Štifter, Krejčí – R. Kadlec (86. Navrátil), Tomek, Hála, Chylík (58. K. Kadlec) – Kadula, Matoušek (89. Míka). Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota