Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hradecký obrat s Čimelicemi. Želeč dvěma zásahy Novotného zabodovala v Olešníku

 
sobota, 14. října 2017, 19:20

AKTUALIZOVÁNO - Jubilejní desáté kolo krajského přeboru otevíral dopolední duel u Vajgaru mezi J. Hradcem a Čimelice, v němž domácí jedenáctka prokázala velkou vůli po vítězství. Dalších pět zápasů bylo na pořadu ve slunném odpoledni. Až na Olešník, který prohrál šlágr s vedoucí Želčí, bodovaly domácí celky. Pošesté v řadě vyhrály Katovice s béčkem Táborska, počtvrté nováček Sokol S. Ústí nad Rudolfovem. Protivín si poradil zásluhou kanonýra Jaromíra Vorla s posledními Dačicemi a Dražice Novotného trefou zdolaly N. Včelnici.

Sobotní výsledky 10. kola KP


FK J. Hradec 1910 - SK SIKO Čimelice 3:2 (1:0)

Branky: 27. Beránek (11), 67. Toman, 84. Princ – 48. Hegenbart, 66. Řezáč. Rozhodčí: Krauskopf - Klátil, Tupý. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:1 (Beránek, Koutný – Pšenička). Diváků: 100.

J. Hradec: Rešl – Šmíd, Völfel, Beránek, Šenkýř – Kučera (90. Nováček), Králíček (62. Princ), Koutný, Votava – Chalupský (80. O. Černoch), Toman (88. Mareš). Trenér Marek Černoch.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Bednařík, Viták – Převrátil, Zelenka (64. Řezáč), Káš, Nekl – Suchan (72. Nosek), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Beránek – Hegenbart.

Oba celky v minulém kole zvítězily a v nastoupené cestě chtěly pokračovat. Do střetnutí lépe a aktivněji vstoupili domácí. Před branku Slavíka se dostávali častěji, než tomu bylo na druhé straně. Po jednom z ataků byl v pokutovém území faulován Chalupský a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Tomáš Beránek – 1:0. Inkasovaná branka nejenže hosty nepoložila, naopak je vyburcovala k většímu úsilí. Domácí se víceméně zatáhli a dovolili Čimelicím převzít iniciativu. Jenže ty z toho nedokázaly nic vytěžit.

Po přestávce se hra vyrovnala, ale víc než atraktivní kombinační fotbal přinesla řadu osobních soubojů. Hosté donutili Jindřichohradecké k chybě, díky níž nejlepší hráč Čimelic Václav Hegenbart už ve 48. minutě vyrovnal – 1:1. Na jeho úspěch navázal v 66. minutě čerstvý Karel Řezáč, který po dvou minutách na hřišti otočil skóre – 1:2.

Jenže z toho se on i jeho spoluhráči dlouho neradovali. Už v příštích okamžicích rychlonohý Martin Toman vyrovnal – 2:2. A šest minut před samotným koncem utkání rozhodl po Votavově akci svým šestým podzimním gólem Vojtěch Princ – 3:2. Závěr už si domácí pohlídali a radovali se těsného vítězství.

„Jsme moc rádi, že jsme po dlouhých letech konečně dokázali Čimelice porazit. Ani si už nepamatuju, kdy to bylo naposledy. Ale bude to už hodně vousaté výročí. Je to asi náš nejneoblíbenější soupeř, neumíme proti němu zahrát. I tentokrát to byl spíš boj, než bůhvíjaký fotbal. Musím ocenit vůli kluků, že nám dokázali vrátit vedení. Nakonec vyhrál ten šťastnější,“ uznal spokojený Marek Černoch, trenér J. Hradce, který se minimálně do odpoledne posunul na první místo.


SK Otava Katovice - FC MAS Táborsko B 5:0 (4:0)

Branky: 16. a 28. Cibulka, 12. Uher, 41. Kagui, 49. Rejšek. Rozhodčí: Sebera – Hoch, Žemlička. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:0 (Váchal). Diváků: 203.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (78. Váchal) – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa – Blatský (72. Hromíř), Uher (15. Koutský). Trenér Roman Malý.

Táborsko B: L. Novák – Víteček, Škarda, Mácha, Peterka – Štefl (60. Volf), Říha (64. Rytíř), Větrovský, Drs, Vozihnoj – Veselý. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: celý tým, Cibulka – Škarda

Domácím chyběl zraněný střelec Požárek, takže se museli spolehnout na jeho kolegu Vladimíra Uhera. Ten byl také autorem prvního gólu, jenže se při tom také zranil. Při střele zřejmě trefil podrážku soupeřovy kopačky, ale akci přece jenom úspěšně zakončil – 1:0. Bohužel potom musel vystřídat a odjet do nemocnice. Zřejmě má zlomené a naštípnuté prsty.

Ovšem Katovice mají v záloze i další hráče, kteří se rádi zapisují mezi střelce. Dvakrát to potvrdil Karel Cibulka. První zásah si připsal po pěkně zahraném trestňáku snad ze 30 metrů – 2:0. A další zaznamenal hlavičkou po centru Kaguie – 3:0. Úspěšný poločas završil Oleksandr Kagui, když atakoval gólmana. Míč se od něj odrazil do sítě – 4:0.

Ale ani hosté nejsou žádní beránci a také několikrát zahrozili. Jenže dva jejich nadějné pokusy zastavilo břevno Švehlovy branky. Zvýšit náskok domácích mohl Blatský, který postupoval na gólmana Nováka, ale nedal. Takže poslední slovo měl Pavel Rejšek, jenž placírkou zužitkoval zpětnou přihrávku – 5:0.

„Táboráci nehráli špatně, ale bylo vidět, že jim chybí zkušenosti. Byli běhaví i fotbaloví, měli nebezpečné trestné kopy. My jsme ale dokázali využít jejich chyb. Hrozně nás mrzí ztráta Uhra, je to po Požárkovi další velký deficit. Na druhou stranu jsme konečně uhráli nulu, což je velice důležité,“ potěšilo katovického kormidelníka Romana Malého.


Sokol Sezimovo Ústí - SK Rudolfov 1:0 (0:0)

Branka: 53. Nikl. Rozhodčí: Vican – Lovětínský, Reisner. Delegát: Brož. ŽK: 2:6 (Šmíd, Kutner – Hajný, Kovačičín, Baščevan, Prokeš, Šindelář, Pouzar). Diváků: 80.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Vilímek, Sazma, Podroužek – Mrúz (46. Nuhlíček), Šmíd, Hoffmann, D. Novotný (79. Hladík) – Nikl (84. Žilinčík), Kutner. Trenér Michal Sokolt.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, J. Novotný (17. Vejvar), O. Hajný, Kuna – Prokeš, Kovačičín, Šindelář, Ryneš – Pouzar, Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Plachý, Hoffmann – Hajný, Pouzar, Kovačičín

Jak výsledky napovídají, sezimoústecký Sokol se účinně otřepává z nováčkovského studu a dokáže bodovat i v utkáních, v nichž se jim nevede zrovna nejlépe. Nedařila se koncovka, do které se dostávali. Hoffmann ani třeba Nuhlíček vůbec netrefili brankovou konstrukci.

To se mohlo vymstít, protože Rudolfov je známý svojí ofenzivní silou. Jenže tu tentokrát nedokázali plně využít ani jeho hráči. Jejich akce většinou končily před pokutovým územím domácích. Takže úvodní pětačtyřicetiminutovka se musela obejít bez gólů.

Po pauze i nadále vyráželi domácí k rychlým nájezdům. A po jednom z nich se po získaném rohu hlavičkou prosadil Petr Nikl – 1:0.

Ale i hosté se dokázali poučit ze svých předešlých chyb. Sezimoústecký gólman Plachý se občas měl co otáčet a musel vyřešit řadu ošemetných pokusů Rudolfova. Balon za svá záda nepustil, takže nakonec se ze tří bodů radovali domácí.

„Musím uznat, že Rudolfov má velice kvalitní mančaft, jeho ofenziva je pověstná. Tentokrát se ale neprosadila, za což musíme poděkovat i gólmanovi Plachému. Holt jim tentokrát nebylo přáno. My jsme hráli kostrbatě, vázla kombinace, nepodali jsme žádný oslnivý výkon. O to víc jsou ty tři body cennější,“ usoudil domácí trenér Michal Sokolt.


FK Olešník – Sokol Želeč 1:3 (0:2)

Branky: 72. Fořter – 26. a 28. Novotný, 47. Kosobud. Rozhodčí: Herzog – Krčín, Krauskopf. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Šahajda – Fiala, Šváb). Diváků: 120.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Pomeje, M. Studnička, Šahajda – Vařák (46. Šíma), M. Rabiňák, Červenka, Dráb – Votava (68. Fořter), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, J. Rabiňák – Fiala,  Barteska (62. Holub), Kukučka, Šváb (80. Stránský) – Bosnyak (68. Brůžek), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Barteska

Na domácích možná zanechala stopu předešlá jasná porážka v Čimelicích a nedovedli ji ze sebe v průběhu celého utkání setřást. Navíc proti nim nastoupil lídr soutěže, který toho svým soupeřům moc nedovoluje.

Olešník se nemohl dostat do tempa, zato fotbalisté Želče potvrzovali výkonem svoje postavení. Byli v soubojích důraznější a dokázali z toho i těžit. Během dvou minut před půlhodinou hry se dvakrát prosadil Radek Novotný a hosté vedli o dva góly – 0:2. Toho prvního dosáhl dorážkou po skrumáži, která vznikla po rohovém kopu.

Přílišný respekt z protivníka si domácí hráči přenesli i do druhého poločasu. Svým způsobem protivníkovi usnadňovali jeho situaci a těsně po nástupu do druhého poločasu toho využil zkušený Ondřej Kosobud k navýšení náskoku – 0:3. Domácí přece jenom přidali a vsítili aspoň čestný gól. Role střelce se ujal střídající Josef Fořter, jenž využil centr Michala Rabiňáka, který prohrál bratrský souboj s Jiřím – 1:3. A to bylo z obou stran vše.

„Byli jsme až moc ustrašení, hráči se báli něco s balonem udělat. Zaostávali jsme ve hře jeden na jednoho, v důrazu. Ten se projevil i při druhém gólu, kdy jsme nedokázali uhlídat Novotného. O tom si musíme promluvit,“ poznamenal Ladislav Táborský, trenér Olešníku.


TJ Dražice – TJ Nová Včelnice 1:0 (0:0)

Branka: 49. P. Novotný. Rozhodčí: Peterka – Tupý, Klátil. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:2 (Valášek, Veselý, Fořt – Didek, Pacholík). Diváků: 112.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Fořt, Bareš – P. Novotný (68. M. Stuchlík), Hořejší, D. Štecher, Veselý – J. Štecher (89. Kos), L. Stuchlík (86. Kouřil). Hrající trenér Marian Horka.

N. Včelnice: Holický – Vaš (46. Berounský), Jaroš, Blažek (68. Nebeský), O. Šlapanský (46. Vokuš) – Průša, L. Šlapanský, V. Hornát (60. Tuček), Didek, Mareš (46. M. Hornát) – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: celý tým, Horka, Novotný – Holický

Domácí si uvědomovali důležitost zápasu, v němž chtěli v duelu dvou loňských suverénů I. A třídy bezpodmínečně bodovat. Hrající trenér Marian Horka musel opět zamíchat sestavou, neboť mu chyběli dlouhodobě zraněný kapitán Kromka (rameno) a pracovně vytížení Hojdar s Vlašínem. Na druhou stranu po více než čtvrt roce přivítal navrátilce z Ameriky Lukáše Stuchlíka, který ihned naskočil do základní sestavy.

Zatímco v minulém střetnutí v Želči byl brankář Michala Baka v jednom ohni, tentokrát byl téměř bez práce. Hosté toho směrem dopředu moc neukázali. „Soupeř s mladými hráči vykal rychlostí, ale v té rozhodující chvíli mu spíš překážela. Našeho brankáře za celý zápas pořádně neprověřil,“ uvedl vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář.

Včelnický trenér Radek Vajda sáhl o přestávce k trojnásobnému střídání, aby oživil hru, ale naděje jeho mužstva uhasly pět minut po přestávce, kdy se zrodil vítězný gól Dražic. Zápas se hrál v režii domácích, kteří vypracované šance zahazovali a tak jim k jedinému gólu muselo pomoct zaváhání brankáře Lukáše Holického, který byl jinak nejlepším hráčem hostů.

Sotva se diváci usadili po přestávce na tribuně, Dražice šly do vedení. Petru Novotnému se vyplatilo atakování soupeřova brankáře, když po jeho chybné rozehrávce poslal míč do prázdné branky. „Myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Škoda jen neproměněných šancí,“ dodal Lubomír Kolář. N. Včelnice tak prodloužila své čekání na první body zvenku na šest zápasů.


FK Protivín – Centropen Dačice 3:0 (1:0)

Branky: 33., 70. a 73. J. Vorel. Rozhodčí: Přibyl – Polák, Kotalík. Delegát: Szücs. ŽK: 0:6 (Točík 2, Šimánek, Celý, Máša, Bujdák). ČK: 0:1 (84. Točík). Diváků: 110.

Protivín: Hanus – Uhlík, Hála, Vojík – Rothbauer, R. Vojta, Zb. Vorel, J. Vorel, Fiala – Zach, Moravec. Trenér Juraj Kobetič.

Dačice: Zejda – Máša, Celý, Nosek, Mašát – Vacuška, Svoboda, Točík, Hric, Šimánek – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Moravec, Zach, J. Vorel – Celý, Hric, Zejda

Poslední Dačice zatím venku ještě nebodovaly a na první zisk v Protivíně by byl hodně vysoký kurs. Domácím chyběl podruhé tvůrce a bojovník Ondřej Prášil, ale i tak byli jasným favoritem. V útoku musel netradičně zaskočit 42letý zadák a rodák z Tálína Miroslav Zach, který platil svým důrazem a rychlostí na dačickou obranu. Centropen přijel bez několika hráčů opor a trenér Roman Bujdák, který byl jediným na střídání, musel improvizovat. 

Protivín se dostával do tempa pomalu. Prvních deset minut se hledal. „Bylo to z naší strany kostrbaté, nebylo to ono. Šancí jsme měli dost, ale neproměnili jsme je. Chyběla tomu lehkost,“ všiml si předseda Protivína Václav Křišťál. Domácí uklidnil vedoucí gól Jaromíra Vorla po akci Zacha s Rothbauerem.

Za jasným triumfem dokráčeli Protivínští ve druhé půli, kdy zahazovali šance jako na běžícím pásu. Kapitán Jaromír Vorel dalšími dvěma góly (levičkou od břevna a po centru Zacha) v rychlém sledu zkompletovat hattrick, ale minimálně mohl vsítit jednou tolik. A to mu trenér Kobetič svěřil post ve středu zálohy a ne v útoku.

Dačice vystrašily brankáře Hanuse pořádně jen třikrát. Šikovný 18letý benjamínek Hric v úniku nedal, v závěru vykartovaný Točík mířil vedle a Celý hlavičkoval nad. Centropenu se nedaří, nevyhrál už devět zápasů a v Protivíně si připsal sedmou porážku v řadě.


Aktuální tabulka zde

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama