Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Žolíkem Včelnice byl Didek, Hoffmann zařídil třetí výhru Sokola

 
čtvrtek, 12. října 2017, 20:22

Krajský přebor má po víkendu za sebou první třetinu letošní sezony. V 9. kole (10 hrané) nastala řada zajímavých výsledků a nechyběly také kvalitní hráčské výkony. Ocenění Muže kola si vystřílel hattrickem v Dačicích táborský Vojtěch Kostka.

Hradec má na penalty v podzámčí docela štěstí. Loni na podzim tu dva pokutové kopy brankář Lukáš Rešl chytil a tým od Vajgaru vyhrál 1:0. Letos měli domácí opět dvojnásobnou výhodu zahrávat penaltu a specialista Hájek se ani jednou nemýlil. Všechny body ale putovaly znovu k Vajgaru, za který vyčnívali obránce Michal Völfel a útočník Filip Votava.

Venkovní výhru 4:3 si zaknihovaly i Katovice. V Milevsku to byla v první půli přestřelka se vším všudy. Michal Požárek se za šest minut prosadil dvakrát a rozšířil své konto v čele kanonýrů na 12 branek. Bohužel ve 30. minutě ho vyřadilo ze hry zranění. Vzduchotechnici dvakrát dotáhli skóre, ale na hlavičku Tomáše Hajduška po rohu Kaguie už odpovědět nestihli.

Včelnický Stanislav Pacholík předal střeleckou štafetu Zdeňku Didkovi, který naskočil do druhé půle a vstřelil oba góly nováčka s Protivínem. Brankář Michal Baka uchránil bravurními zákroky Dražice od vyšší porážky v Želči, která je velkým aspirantem na titul krajského přeborníka. Výborně jí zahráli Zdeněk Šváb s Radkem Novotným.

Nejneočekávanější výsledek se zrodil na Rudolfově, kde zaslouženě zvítězila Třeboň, a trenér Zdeněk Procházka pochválil hned kvarteto hráčů - Pučejdla, Fraňka, dvougólového střelce Divokého a beka P. Tůmu. Sezimoústecký záložník Václav Hoffmann se dvěma brankami v Oseku výrazně podílel na třetí výhře nováčka za sebou. Olešník zůstal na štítě Čimelic, které se tradičně spoléhaly na zadáka Petra Listopada, jenž kvůli zranění bude do konce podzimu chybět, a na přesně zakončujícího Vitáka s Převrátilem.

Nejlepší střelci: 12 – Požárek, 9 - Dudek (Olešník), 8 – M. Novák (Táborsko B), Brůžek (Želeč), 7 - Pacholík (N. Včelnice), J. Vorel (Protivín), 6 – Bosnyak, Novotný (oba Želeč), Kostka (Táborsko B), Hájek (Hluboká), 5 - Šíma (Olešník), Prášil (Protivín), Říský (Osek), Princ (J. Hradec), Uher (Katovice), Tauber (Hluboká)


Ideální sestava 9. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Michal Baka (Dražice/2)

Michal Völfel (J. Hradec), Petr Listopad (Čimelice/3), Tomáš Hajdušek (Katovice/3), Prokop Pučejdl (Třeboň)

Václav Hoffmann (S. Ústí/2), Jiří Divoký (Třeboň), Zdeněk Šváb (Želeč)

Vojtěch Kostka (Táborsko B), Zdeněk Didek (N. Včelnice), Filip Votava (J. Hradec/2)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle