Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Vzácný postoj Táborských. Nechali si dát dobrovolně gól!

 
čtvrtek, 12. října 2017, 17:39

O málo vídaný kousek fair play se v krajském přeboru postarali fotbalisté táborské rezervy, kteří prokázali velkého sportovního ducha. V souboji s Dačicemi (4:1) po Peterkově gólu na 2:0, který vstřelil po míči rozhodčího, kdy domácí hráči nehráli, nechali soupeře ihned po rozehrání snížit.

Pocit radosti z gólu a vedení 2:0 u fotbalistů béčka Táborska nenastal. Místo toho se všichni hráči na hřišti shodli, že podobným způsobem skórovat nechtěli, a tak nechali Dačice dát gól. Domácí útočník Štěpán Smejkal vzápětí vsítil jednu z nejjednodušších branek ve své kariéře.

K inkriminovanému okamžiku došlo na začátku druhé půle. Na zemi zůstal po střetu s táborským obráncem Vítečkem ležet dačický kapitán Točík. Píšťalka sudího Korandy se ozvala až v době, kdy sváděli souboj o míč na polovině hřiště domácí Jelínek s Peterkou.

„Rozhodčí neodpískal faul. Zareagoval až na hlasitá upozornění. Pak ale hráčům neřekl, co se bude dít. Takže Peterka se zmocnil míče a dal gól. Pak se nahlas ozvali soupeři, takže se naši kluci na hřišti domluvili, že jim umožní taky dát gól. Nechali je hrát a stalo se,“ popsal ojedinělou situaci vedoucí táborského mužstva Petr Kolář.

Byl to neobvyklý moment, který ukázal, že duch fair play z fotbalových trávníků nezmizel! „Byla to zvláštní situace, se kterou jsem se ještě nikdy nesetkal a popravdě ani nevím, jak se to mělo řešit. Ale tím, že jsme domácí nechali dát gól, na čemž jsme se jako celý tým domluvili, tak se naštěstí atmosféra uklidnila a zbytek utkání se dohrál v poklidu,“ uvedl střelec zápasu a autor hattricku Vojtěch Kostka, který nechával balon při míči rozhodčího domácím, ti ale přestali hrát a zmocnil se ho Peterka a skóroval. 

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Video: TVcom.cz