Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO/Sumář divize: Radost u Malše, suverenita v Soběslavi

 
čtvrtek, 12. října 2017, 09:34

V domácím prostředí to jde jihočeským zástupcům v divizi A o poznání lépe. Poprvé na vlastním trávníku vyhrálo Roudné nad nováčkem Přešticemi, stoprocentní Soběslav si poradila s Klatovy a Č. Krumlov vybojoval dva body po penaltovém rozstřelu s pražskou Aritmou. Mimo kraj cestoval jen Jankov, v Dobříši se prvních získaných bodů venku nedočkal.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 9. KOLE DIVIZE A 


FK Slavoj Český Krumlov - SK Aritma Praha 1:1 (0:1), pen. 6:5

Góly: 63. Wagner - 10. Junek. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Šlajs. Delegát: Míka. ŽK: 1:3 (Kroupa – Vávra 2, Troníček). ČK: 0:1 (77. Vávra). Diváků: 130.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Wagner, Novák, Kroupa, Sláma – Beránek (46. Persán), Babka (46. Klivanda). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Myslím si, že hlavně za ten druhý poločas jsme si bod navíc zasloužili. Jinak to asi opravdu byl remízový zápas. Jsem rád, že kluci dokázali, že můžou hrát s kýmkoliv. Jenom do toho dát vždycky to srdíčko. Pak to jde.“


FK Spartak Soběslav - SK Klatovy 1898 3:0 (1:0)

Góly: 21. a 68. Šmídmajer, 80. Vaněk. Rozhodčí: Cichra - Lafek, Leška. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Janda). Diváků: 250.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (88. Maršík), M. Mazouch, Nohava, Janoušek (86. Chotovinský) – Šmídmajer (76. Fischer), Dvořák (83. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým, Vaněk

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Jestliže jsem minulý týden říkal, že to byl nejhorší výkon v sezóně, tentokrát naopak musím celé mužstvo pochválit. Opět jsme se vrátili k poctivé defenzívě, po zranění se do brány vrátil Martin Kuník. Klatovy jsme za celý zápas nepustili do vážnější šance. Zasloužená výhra, po kvalitním výkonu celého mužstva, nad kterým vyčníval podle mě nejlepší hráč na hřišti Filip Vaněk.“


Malše Roudné – TJ Přeštice 1:0 (0:0)

Gól: 62. Píša. Rozhodčí: Ulrich – Švorc, Tesař. Delegát: Havránek. ŽK: 1:2 (Kössl – Štěpán, Zdeněk). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Růžička (75. Samek), Tušer, O. Otepka, Vávra (90. Vogl), Bartoš (84. Svoboda) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Tenhle zápas byl pro nás hodně důležitý hlavně po psychické stránce. Doma jsme ještě utkání nevyhráli, a to nás sráželo dolů. Přitom jsme herně byli lepší, ale pořád chyběla koncovka.  Ale tentokrát už v týdnu bylo vidět, že kluci jsou odhodlaní to prokletí zlomit. Nakonec jsme vyhráli jenom o jeden gól, i když šancí jsme měli daleko víc. Každopádně si ale tohohle vítězství cením víc, než kdybychom vyhráli o pět branek. Sice jsme se museli o výsledek bát až do konce, ale tím víc je pro kluky vzácnější. Vydrželi ten tlak. V cestě nám často stál gólman soupeře Šampalík. To je opravdu kus chlapa. Jsme spokojeni tentokrát nejenom s hrou, ale i s výsledkem.“


MFK Dobříš - SK Jankov 2:1 (2:0)

Góly: 17. a 40. Dort (obě z pen.) – 71. Bürger. Rozhodčí: Langmajer - Szikszay, Šlapák. Delegát: Skála. ŽK: 1:2 (Šrain – Pavelec, Kroneisl). Diváků: 300.

Jankov: Pavelec – Fajtl (46. Jirkovský), Kroneisl, Popelka, Beránek – Bürger, Maršán, Kollár, Šebelka (66. Armah) – Sedlic, Mensah (41. Rytíř). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Beránek, Maršán

Ivo Čech, trenér Jankova: „Dobříš je ofenzivní tým, ale přestože byli domácí střelecky aktivnější a na útočné polovině nebezpečnější, mohli jsme za určitých okolností odvézt i nějaký ten bodík. My ale opět udělali chyby a byli za ně potrestáni, domácí ukázali kvalitu a zvítězili zaslouženě. První penaltě předcházely až tři chyby, které vyústily k zákroku Pavelce hodně přísně posouzenému jako nedovolený. Druhá penalta ruka, podle mne úplně zbytečná…, nevím, je to škoda, kdyby branky padly po vypracovaných akcích, člověk by to kousal lépe, i když body tak jako tak nejsou. Jelikož z venku nic nevozíme, nyní doma zase "musíme", ale s Březovou to nebude snadné, uvidíme.“


Ostatní výsledky

FK Olympie Březová - SK Rakovník 2:1 (1:0), 1. Vaněček, 60. Kašpar - 80. Severin.
FC Viktoria Mariánské Lázně - TJ Tatran Sedlčany 1:2 (1:0), 37. Holub - 64. Brotánek, 69. M. Dvořák.
FK Hořovicko - FC Slavia Karlovy Vary 1:0 (0:0), 46. Nademlejnský.
SK Senco Doubravka - SK Petřín Plzeň 1:1 (0:1), pen. 11:12, 86. Róth - 9. Knakal (vlastní).

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle