Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čtyřgólový koncert hlubockého Hájka, Hradec dominoval s Osekem ve druhé půli

 
sobota, 23. září 2017, 12:46

Dva dopolední zápasy otevíraly sedmé kolo krajského přeboru. Osek hostil neporažený J. Hradec, který poslední tři utkání neinkasoval, a Hluboká chtěla pod zámkem odčinit poslední nezdary s Dražicemi. Na obou hřištích padlo po šesti gólech. Z výher se radovaly Hradec a Hluboká. Všechny čtyři branky Hluboké obstaral Pavel Hájek, na hradecké straně se blýskl hattrickem Tomáš Šenkýř.

SOBOTNÍ DOPOLEDNÍ VÝSLEDKY 7. KOLA KP


TJ Osek - FK Jindřichův Hradec 1910 1:5 (1:0)

Góly: 19. Říský – 57., 65. a 84. T. Šenkýř, 78. Princ, 88. Kučera. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Čapek - Völfel). Diváků: 80.

Osek: Hulínko – Kuneš (80. Spišský), Krejčí, Baloušek, Brabec – Čapek (56. Brož), Mráz, Hoch, Hosnedl – Říský, Carda (85. Hanák). Trenér Jaroslav Voříšek.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný (89. Cypra), T. Šenkýř, Králíček (56. Chalupský) – Princ (87. Mareš), Votava. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo - Šenkýř

Výkony doma a venku jsou pro Osek jako den a noc. Minulé kolo v Olešníku porážka a debakl 6:0, předtím další nálož 8:1 v Protivíně…Naopak poslední zápas na vlastním hřišti proti Dražicím mužstvo trenéra Voříška výsledkem 6:0 zvládlo. A že se mu před domácími diváky hraje lépe, ukázala i první půle. Ta druhá byla pro Osek naopak velmi špatná.

Domácí forvard Jakub Říský předvedl v 19. minutě nádhernou akci. Na pravé straně se naznačením kličky zbavil obránce a z těžkého úhlu si proti Hejníčkovi poradil chytrým lobem, který zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Na dokonalé zakončení byl hradecký gólman krátký – 1:0.

V 29. minutě dostal Tomáš Šenkýř od osecké obrany hodně prostoru, navedl si balón na střed hřiště a rychle vypálil. Jeho střelu ale domácí srazili na rohový kop, brankář Hulínko tak byl bez práce stejně jako při následné sérii rohových kopů Jindřichova Hradce.

Hosté byli většinu první půle, vyjma krátkého úseku po obdržené brance, iniciativnější, ale do výrazných gólových šancí je nepustila vlastní nepřesnost ve finální fázi. Ve 43. minutě navíc pomohla Hulínkovi tyč. Osek spoléhal na brejkové situace, což mu do konce prvního dějství stačilo.

Zvýšenou aktivitu ve druhé půli dokázal Hradec přetavit ve vyrovnávací branku, v 57. minutě dostal nejlepší hráč hostí v dnešním zápase Tomáš Šenkýř balón ideálně na hranici penalty a z první trefil přízemní střelou přesně. Marek Hulínko se nestačil rychle přesunout – 1:1.

Šenkýřův gól  z velké dálky

Osek přišel s okamžitou odpovědí, rychlou akci po levé straně zakončil Sebastian Hosnedl obstřelem Hejníčka, jeho placírka z hodně ostrého úhlu ale brankou neskončila. Po hříchu to byla asi jediná výrazná šance domácího mužstva v druhé pětačtyřicetiminutovce, kterou Hradec ovládl.

Navíc přišla pro domácí v 65. minutě hodně smolná situace. Tomáš Šenkýř zahrával přímý volný kop téměř z poloviny hřiště. Dlouhý nákop do vápna ale Hulínko za změtí těl vůbec neodhadl, balón ho přeletěl a zapadl k levé tyči. Hrubá chyba domácího brankáře znamenala vedení Jindřichova Hradce 1:2.

Oseku tahle branka sebrala hodně psychických sil, hosté už zbytku zápasu dominovali. Svou převahu korunovali třetí brankou v 78. minutě. Domácí obrana prohrála ve velkém čtverci souboj, nezištná přihrávka pak našla Vojtěcha Prince prakticky na brankové čáře. Ten už neměl problém trefit prázdnou klec – 1:3.

Tomáš Šenkýř stihl ještě v 84. minutě hattrick. Osecká defenziva se v poslední desetiminutovce naprosto rozpadla, Hradec mohl přidávat další branky, trefil se ale už jen Vít Kučera v 89. minutě a uzavřel zápasové skóre na 1:5.

„Fotbal se nedá hrát do 20. minuty. V prvním poločase byla hra ještě vyrovnaná, v tom druhém už nám ale postupně docházely síly a Hradec nás ve všech směrech začal přehrávat. Nebudeme si nic nalhávat, hodně nás srazila branka na 1:2. Nevím, jestli tam balón zaplaval, nebo co, ale prostě jsme smolně inkasovali. Pak už to bylo jednoznačné," uvedl po utkání Jaroslav Voříšek, trenér Oseku.


TJ Hluboká n. Vltavou – TJ Dražice 4:2 (2:1)

Góly: 10., 28. (pen.), 70. (pen.) a 73. Hájek - 32. Hojdar, 59. Horka. Rozhodčí: L. Eibl - Jarolím, Macko. Delegát: Němeček. ŽK: 1:4 (Legdan – D. Štecher 2, Hořejší, Hojdar). ČK: 0:1 (87. D. Štecher). Diváků: 75.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Antoš, Čermín – Rubick (46. Křiváček), Nitrianský, Stráský (82. Lovička), Říha (73. Legdan) – Tauber, Hájek (75. T. Adam). Trenér František Cipro.

Dražice: Volek - Bareš, Valášek, Hojdar, Vlašin – Hořejší (75. Novotný), D. Štecher, Horka, Veselý - J. Štecher, Kromka (40. Stuchlík). Trenér Miloš Veselý.

Nejlepší hráči: Hájek, Nitrianský, Jonáš – Horka, Veselý

Hlubocká defenzíva se v minulých třech zápasech zrovna nevyznamenala, o čemž nejlépe vypovídá 14 obdržených gólů. Činovníci klubu na to zareagovali získáním stopera Pavla Turka (24), který přestoupil v pátek z divizního Roudného. Zkušený zadák Legdan se posadil na střídačku.

Od začátku měli domácí převahu, kterou korunoval po akci Říhy a jeho centru z levé strany Pavel Hájek. Naběhl si na zadní tyč a hlavičkou nedal Volkovi šanci – 1:0. Hájkovi radost z gólu hodně zachutnala. Byl k neudržení a s jeho elánem měla dražická defenziva hodně problémů. Po jednom z dalších průniků byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu sám proměnil – 2:0.

Avšak hosté se nespokojili s rolí obětního beránka a začali vystrkovat růžky. Po půlhodině hry se přece jenom začali více prosazovat a Brašnička v domácí brance musel přerušit dovolenou. Radost z klidných časů z úvodu poločasu mu uzmul Michal Hojdar, kterému šanci připravil hračička Horka – 2:1.

To hostům ještě víc zvedlo sebevědomí a diktovali tempo. Domácí trošku pod tlakem povolili a Dražice mají ve svém středu natolik zkušené fotbalisty, aby toho dokázaly využít. Neproběhla ani celá hodina a bylo srovnáno. A kdo jiný se mohl kolem gólu motat než Marian Horka. První gól zařídil, ten vyrovnávací dal sám – 2:2. Příležitosti otočit skóre měli opět Horka či D. Štecher, ale ti neuspěli.

Hájkova one man show

Jenže u domácích se vyloženě dobře vyspal Hájek, který trápil obranu hostů, nejvíc pak gólmana Volka. Po faulu na Stráského ve vápně si troufl i na druhou penaltu a opět ji proměnil. Tentokrát s mírným štěstím, protože mezi tyčemi zaskakující 41letý veterán Volek směr střely vystihl. Ovšem razantní trefu už nestihl eliminovat – 3:2.

O výsledku střetnutí bylo tím pádem rozhodnuto, takže hra se uklidnila a domácí s přehledem kontrolovali svůj vydobytý náskok. Ale Hájka zřejmě nabudil minulý čtyřgólový úspěch olešnického Lukáše Dudka a nechtěl se nechat zahanbit. Takže ještě stačil využít Jonášův pas za beky a zakončil svoje one-man show – 4:2. Navíc hosté dohrávali poslední minuty o deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen D. Štecher.

„Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, i když je nutno vyzvednout dnešní střelecký koncert Pavla Hájka. Hosté se vůbec nepředvedli ve špatném světle, hodně a dlouho kousali. Po vyrovnání měli asi dvě obrovské šance a mohli jít do vedení. Naštěstí pro nás jsme to ustáli a zvítězili,“ poznamenal hlubocký činovník Petr Řehoř.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Jan Škrle