Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves porazila Frymburk a usadila se na špici B třídy

 
středa, 13. září 2017, 13:06

V sobotu dopoledne se Nová Ves utkala ve čtvrtém podzimním kole s dalším ambiciózním celkem od Lipenské přehrady FC Šumava Frymburk. Domácí byli před utkáním favority, body na vlastním hřišti nerozdávají často, ale hosté jim dlouho vzdorovali.

Hosté přijeli s mnoha zkušenými hráči (do branky postavili novice Filipa Mertla) a tak se dalo očekávat vyrovnané utkání. Samotný zápas začal velmi opatrně a oba soupeři se spíše oťukávali. Hra se odehrávala spíše uprostřed hřiště a do zakončení se ani jedno z mužstev nedostávalo. Až přišla 20. minuta a poprvé zahrozili hosté, když centrovaný míč ze strany Bartizal špatně odhadnul a hostující útočník hlavou trefil břevno domácí branky. Jak se nakonec ukázalo, byla to poslední šance hostů v prvním poločase.

Pak už začali diktovat tempo hry domácí hráči a jejich snaha vyvrcholila ve 26. minutě, když se na pravé straně hřiště zjevil Procházka, který spíše centroval, ale k udivení všech přítomných skončil míč v levé šibenici hostující branky - 1:0. Do konce prvního poločasu už se nic závažného nepřihodilo a tak se do šaten odcházelo za nejtěsnějšího výsledku pro Novoveské.

Druhý poločas začal lépe pro hosty, domácí začali přehrávat a byli lepším mužstvem. Domácím se nedařila kombinace a hostům se dokonce dočkali vyrovnání, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. Od této chvíle ale už zase začali přebírat otěže utkání domácí hráči, což se jim vyplatilo v 75.min., kdy na levé straně utekl domácí Beneš, byl ve vápně faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Boháč a s přehledem proměnil - 2:0. A to ještě nebylo z domácího pohledu vše. Za pouhé čtyři minuty krásné prošel středem Novák, mohl sám zakončit, ale šikovně posunul ještě na Procházku, pro něhož už nebyl problém uklidit balon do poloodkryté brány - 3:0. Závěr se jen dohrával a domácí zaslouženě zvítězili.


TJ Nová Ves - FC Šumava Frymburk 3:0 (1:0)

Góly: 26. a 80. Procházka, 76. Boháč (pen.).

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Miloslav Kusbach