Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 2. kole KP

 
středa, 23. srpna 2017, 09:04

Po druhém odehraném kole jsou v KP stoprocentní už jen dva celky - Želeč a Milevsko. Mužstvo Romana Lukáče si doma poradilo s Hlubokou výsledkem 2:0, Milevsko porazilo táborské mladíky 1:3. První bod v nejvyšší krajské soutěži bere Včelnice, která sice ještě neskórovala, ale proti podobně disponovanému Rudolfovu jí to na plichtu stačilo.

Zápasy 2. kola krajského přeboru


FK Olešník - FK J. Hradec 1910 1:1 (0:0)

Góly: 61. Dudek – 70. Kučera. Rozhodčí: Žemlička - Herzog, Šafránek. Delegát: Krčín. ŽK: 2:2 (Nygmet, Nýdl – Šmíd, Kučera). Diváků: 75.

Olešník: Jirkal – Nýdl (46. Chlumecký), Heller, Nygmet, Šíma - Tressl (86. Rys), Červenka, M. Studničk, Rabiňák – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd (77. Mareš), Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný, T. Šenkýř, Votava – Chalupský (26. Víteček), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým – Beránek, Koutný

Roman Chlumecký, asistent trenéra Olešníku: „Předem bych chtěl poděkovat soupeři, že přistoupil na naši změnu termínu utkání. Věděli jsme, že první zápas doma zaváhal, tudíž jsme očekávali, že bude chtít přivézt nějaké body z venku. Hradec má v kádru běhavé rychlostní typy (Koutný, Toman, Kučera), na které jsme si museli dát pozor. První půli hrozili Hradečtí z brejků, kterým jsme odolali. My jsme měli v první půli dvě velmi dobré střely Dudkem a poté Tresslem, ale bohužel doprostřed brány. Druhá půle se hrála od vápna k vápnu bez větších šancí a zápas vypadal, že dopadne bezgólovou remízou. V 60. minutě po ruce obránce na hranici vápna vstřelil branku z přímého kopu Lukáš Dudek. Zbytečně jsme se potom zatáhli a neudrželi balon na kopačkách. V 70. minutě po odvráceném rohovém kopu a následném centru jsme si špatně rozebrali hráče a Hradec Kučerou, který byl na penaltě zcela sám, zaslouženě vyrovnal.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „S výkonem týmu musím být tentokrát spokojen, oproti minulému zápasu jsme šli herně trochu výš, bohužel to stačilo pouze na bod. Myslím, že jsme byli aktivnější a drželi více míč, nicméně Olešník velmi dobře bránil a překonávat jejich konsolidovanou obranu bylo těžké. Nicméně jsme s bodem spokojeni.“


Sokol Želeč - TJ Hluboká n. Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 12. Novotný, 75. Bosnyak. Rozhodčí: Hanes - Vican, Lovětínský. Delegát: Bicek. ŽK: 1:1 (Šváb - Stráský), ČK: 0:1 (60. Nitrianský). Diváci: 110. 

Želeč: Blažek- Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (76. Kloc) - Brůžek (62. Bosnyak), Holub, Fiala (76. Stránský), Kukučka (90. Šindelář) - Šváb, Novotný (87. Froněk). Trenér Roman Lukáč. 

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín (46. Křiváček), Legdan, Říha - Rubick (76. T. Adam),  Stráský, Nitrianský,  Lovička  -  Hájek (46. L. Adam), Tauber. Trenér František Cipro. 

Nejlepší hráči: Fiala, Kukučka - Legdan 

Roman Lukáč, trenér Želče: „V prvním poločase jsme byli lepším týmem, jen škoda, že jsme neproměnili více šancí. Hluboká po přestávce přidala, ale svou nedisciplinovaností nám zápas ulehčila.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „V páteční předehrávce se nám moc nedařilo, naši hráči předvedli špatný výkon. Po zásluze  vyhrála Želeč. Velkou ztrátou je vyloučení Nitrianského, který se nechal hloupě vyhodit a bude nám nějaký zápas chybět. Ztrátu ze Želče budeme muset napravit v sobotu od 9 hodin s Novou Včelnicí.“


TJ Dražice – Jiskra Třeboň 0:1 (0:1)

Gól: 21. Divoký. Rozhodčí: Macko - Jarolím, Polák. Delegát: Bumba. ŽK: 3:4 (Kromka, D. Štecher, Valášek – Skála, Cahyna, Pancíř, Bednář). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Valášek, Hořejší – Hojdar, D. Štecher (46. Kouřil), Stuchlík (77. Smutný), P. Novotný (82. Kos) – J. Štecher (40. Fořt), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, Pancíř – Kodras (82. Nekvinda), Cimerhanzl, Matoušek (88. Bednář), Holzepl – Průcha (90. T. Tůma), Divoký. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Horka – Holzepl, Cahyna, Hami, Divoký

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Ještě stále jsem na výsledek, řízení a průběh zápasu naštvaný. Na šance to bylo 1:0, výsledek 0:1. Musíme si zvyknout, že opět hrajeme krajský přebor, který má svá specifika. Nutno přiznat, že náš výkon nebyl kvalitní, na druhou stranu určitě ne horší než Třeboně. Kaňkou zápasu bylo ošklivé zranění našeho hráče, které bylo málem přehlédnuto. Musíme doufat, že se nám dají zranění hráči do příštího zápasu dohromady, abychom vůbec měli s kým na Sokole nastoupit.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Naše utkání v Dražicích bylo hodně důrazné a tvrdé. Domácí na nás vyrukovali svým typickým fotbalem, tedy agresivitou,  nakopávanými míči do šestnáctky a nebezpečnými standardkami. My jsme na to však byli připraveni, přistoupili jsme na jejich tvrdost a v osobních soubojích neuhýbali. V prvním poločase měli domácí po standardkách dvě šance. Jednou nám pomohla tyč, podruhé se vyznamenal brankář Skála. Prosadit jsme se mohli několikrát i my, ale povedlo se nám to jen jednou v 21. minutě, kdy po tečovaném míči za obranu domácích utekl zleva Divoký a prostřelil brankáře. Druhá půle se nesla v podobném duchu, domácí nakopávali balony do vápna, ale dokázali jsme si s tím poradit a sami jsme hrozili z protiútoků. Naše možnosti jsme však již nevyužili. Myslím, že za to, jak jsme se dokázali s agresivním stylem soupeře vypořádat, jsme si body zasloužili. Jsem však přesvědčen, že v Dražicích to nikdo nebude mít lehké.“


SK Otava Katovice – SK SIKO Čimelice 0:1 (0:1)

Gól: 26. Hegenbart. Rozhodčí: Kaštánek - Tupý, Kroutl. Delegát: Eibl. ŽK: 2:1 (Váchal, Hajdušek – Zelenka). ČK: 1:0 (80. Blatský). Diváků: 250.

Katovice: Švehla – Váchal, Schánělec, Hajdušek, Blatský – Hromíř (46. Zoubek), Cibulka, Miklas, Kagui – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Bednařík, Listopad, Nosek (88. Gottfried) – T. Zelenka, Říha (90. Froněk), Viták, Nekl, Pávec (84. Klimeš) – Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Švehla, Cibulka – Hegenbart, Říha, Viták

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Úvod zápasu byl vyrovnaný. V 16. minutě zapadl Blatského centr za tyč Slavíkovy branky, ale pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd. O deset minut později využil Hegenbart naše zaváhání na velkém vápně a přesnou střelou k tyči v podstatě rozhodl zápas. Ve druhé půli jsme sice měli velký tlak, ale do vyložených šancí nás hosté nepustili. Citelně nám chyběl v záloze kreativní Repa. Naším momentálním problémem je velký počet zraněných hráčů a slabá koncovka. Pokusíme se to zlomit hned v příštím zápase v Hradci.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Stejně jako po zápase na Hluboké musím znovu ocenit přístup a bojovnost hráčů. Během celého zápasu jsme dobře bránili a nepouštěli jsme až na dva momenty soupeře do gólových šancí. Katovice se pak snažily hledat dlouhými míči svoje útočníky, ale naše obrana je uskákala bez větších problémů. Kromě gólu kapitána Hegenbarta měl dobré gólové příležitosti ještě Nosek, Pávec nebo Řezáč. Spokojenější jsem byl spíše s prvním poločasem. V tom druhém jsme zbytečně ustupovali a soupeř získal územní převahu, i když bez gólových příležitostí.  V Katovicích se nevyhrává každý den a pro nás jsou to velmi cenné a zasloužené 3 body.“


Centropen Dačice – TJ Osek 2:1 (0:1)

Góly: 68. Kněžínek, 70. Jindra – 35. Hoch. Rozhodčí: Kotalík – Reisner, Přibyl. Delegát: Brož. ŽK: 1:5 (Nosek – Carda 2, Kuneš, Kroupa, Čapek). ČK: 0:1 (Carda po utkání). Diváků: 80.

Dačice: Zejda – Máša (46. Beníček), Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek (88. Benda), Jindra, Točík, Jelínek (85. Jelínek) – Janák, Smejkal (90. Smejkal). Trenér Roman Bujdák.

Osek: Hulínko – Kuneš, Carda, Krejčí, Spišský – Čapek, Hoch, Brož, Hanák – Kroupa, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Jindra, Janák, Kněžínek – Kroupa

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Důležité první domácí utkání nového ročníku jsme zvládli. V prvním poločase jsme jako první inkasovali po hrubé chybě v obraně, ale půle mohla dopadnout i obráceně, kdybychom proměnili naše šance. Do druhého poločasu jsme vstoupili s ještě větší snahou zápas otočit, což se nám povedlo. Mohli jsme skóre ještě navýšit, ale naše velké šance zůstaly nevyužité. Kluci si všechny body zasloužili za velké nasazení a srdce.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „V Dačicích jsme odehráli slibně první poločas. Domácí jsme nepustili do vážnější příležitosti, navíc jsme jejich obranu neustále udržovali ve stavu bdělosti díky několika brejkovým situacím. Navíc jsme po pěkné přímočaré kombinaci otevřeli skóre Hochem po přihrávce Říského. Domácí kontrovali ve 44. minutě nastřelenou tyčkou. Po obrátce nám došly síly, Dačice převzaly iniciativu, měly více ze hry a díky našim neuvěřitelným chybám v 66. a 68. minutě otočily výsledek a zaslouženě zvítězily.“


TJ Nová Včelnice – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Peterka – Dunovský, Hoch. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:2 (Baščevan, Šindelář). Diváků: 400.

N. Včelnice: Holický – Průša, Blažek, Šlapanský (63. M. Hornát), Vokuš (52. Berounský) – V. Hornát – Petráš, Tuček (83. Matějka), Didek, Mareš – Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Kuna, Hajný, Gerstner (46. Pexa) – Kocina (63. Janák), Šindelář, Pouzar, Kovačičín – Vejvar, Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Petráš, Blažek, celý tým – Pouzar

Luboš Cypra, předseda N. Včelnice: „Do zápasu před rekordní návštěvou 400 diváků jsme vstoupili zbytečně nervózně a Rudolfov nás prvních deset minut přehrával a dokázal si vytvořit i dvě velké šance. Potom jsme již hru vyrovnali. Do dvou šancí jsme se dostali i my, ale v koncovce se zatím trápíme. Bylo také znát, že nám chyběli Pacholík s Jarošem, kteří byli vyloučeni v minulém kole. Ve druhém poločase pokračoval vyrovnaný zápas. Když už jsme se radovali z vedoucí branky, tak rozhodčí odpískal Marešovi ofsajd. S bodem proti silnému soupeři jsme však spokojeni. Za výkon zaslouží pochvalu celé mužstvo, výborný zápas odehrál především Ondra Blažek na stoperovi. Chceme také poděkovat za podporu našim fanouškům, kteří přišli v hojném počtu.“

Ohlas Rudolfova přineseme.


FK Protivín – Sokol Sezimovo Ústí 4:0 (1:0)

Góly: 4. a 73. J. Vorel, 50. Prášil, 90. Moravec. Rozhodčí: Krauskopf – Mach, Hanes. Delegát: Szücs. ŽK: 3:2 (Uhlík, Rothbauer, Prášil – Hoffmann, Šmíd). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Hála, Zach (71. Vojík) – Moravec, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, Fiala (46. Růžička) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Sazma, Podroužek, Novotný – Hladík (61. Doubek), Löffler (79. Žilinčík), Šmíd, Hoffmann, Škarda – Irsa (69. Nikl). Trenér Stanislav Mansfeld.

Nejlepší hráči: Moravec, J. Vorel, Prášil, celý tým – Hoffmann

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Úvodní brzká branka přinesla klid do našich řad. Možná až moc velký, protože jsme přenechali soupeři střed hřiště a ten taky zahrozil. Sérii standardních situací jsme přežili a druhá branka na začátku druhé půle soupeře zlomila. Do konce utkání se nám dařila kombinace a přišlo i navýšení skóre. Je příjemné vidět spokojené diváky a funkcionáře a unavené, ale vítězné hráče.“

Ladislav Šebek, místopředseda Sez. Ústí: „První poločas jsme odehráli velmi dobrou partii. Nicméně si v kabině řekneme, že nesmíme na začátku inkasovat, a my soupeři hned ve 3. minutě nahrajeme na gól. V první půli jsme ze tří brankových příležitostí nedali ani jednu. Protivin měl také dvě šance a jedno břevno. Druhá půle, řekneme si něco v kabině, jenže přijde 48. minuta, ztráta balonu a je to 2:0. Od té doby to měl Protivín pod kontrolou, přidal ještě dvě branky a zaslouženě zvítězil.“


FC MAS Táborsko B – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:3)

Góly: 24. Mácha – 20. Barda, 42. Málek, 44. Koutník. Rozhodčí: Klátil – Krčín, Tůma. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:3 (Mácha  - Málek, Koutník, Barda). Diváků: 150.

Táborsko B: Zadražil (57. L. Novák) – Peterka, Rytíř (76. Kubín), Vysušil, Drs – Štefl (65. Slavík), Dvořák, M. Novák, Vozihnoj (55. Miklík) – Mácha, Škarda. Trenér Martin Štica.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Barda (87. Alexa), Petr, Koutník (80. Marvan), Komárek, Málek (89. Paták) – Sedlák (62. Petr Dvořák). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Mácha – Komárek

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska: „Mohlo se zdát, že mladý tým předvede koncert z posledního zápasu, ale nebylo tomu tak. Individuální chyby nás stály zápas, rozhodla zkušenost. Je třeba se z toho do příště poučit.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Na Táborsko jsme byli připraveni. Věděli jsme, že nás čeká rychlostně vybavený a mladý tým táborských nadějí, ale myslím, že rozhodla zkušenost, důraz a klid našich hráčů. Počítali jsme s tím, že budou mít rychlé náběhy za obranu, což jsme si pohlídali a vytvořili si v první půli rozhodující náskok. Po přestávce už jsme hru v poklidu kontrolovali a mohli přidat klidně čtyři branky. My jsme náskok zodpovědně udrželi a to bylo rozhodující. Rozhodla naše zkušenost podpořená mládím. Teď už se ale musíme soustředit na Protivín, protože jak dokola opakujeme, v krajském přeboru může každý porazit každého, první dvě kola jsou toho důkazem, kolikrát rozhodují i maličkosti nebo štěstí. Utkání s Protivínem bude úplně jiné, soupeř nebude tak bláznit, jako třeba právě mladí kluci z Táborska. Protivín má velmi zkušený kádr.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle