Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Exbudějovičtí hráči skolili Dynamo. Druhé poločasy patřily Spartě

 
středa, 16. srpna 2017, 17:11

Na Složišti se dnes v souboji dorosteneckých týmů předvedla pražská Sparta v čele v budějovickou enklávou a trenéry Miroslavem Kriegem a Erichem Brabcem. Dynamo dlouho drželo slibný stav 1:0, ale sedmnáct minut před koncem začali úřadovat sparťané. Podrobný scénář měl duel mladších dorostenců.

Starší dorost Sparty vstoupil do zápasu zakřiknutě a žádnou vyloženou šanci si nevypracoval. Budějovičtí byli aktivní a v prvním dějství si vytvořili dvě velké možnosti Pařízkem a R. Kadlecem, ale hosty podržel brankář Pecháček. Udeřilo až po půl hodině, kdy byl v šestnáctce faulován Rauscher a Viktor Kadlec sice Pecháčka z penalty nepřekonal, ale uspěl z dorážky.

Na začátku druhé půle Sparta vyrovnala po rohovém kopu a od doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Prim hráli bývalí hráči Dynama Václav Drchal a Pavel Hezoučký. „Soupeř začal fyzicky odpadávat a my zaslouženě přidali další branky. Těch nakonec mohlo být i víc, neboť jsme dalších šest vyložených šancí nedali. To už je naše taková tradiční bolest. Pozitivní věcí je, že kluci nenechali svěšené hlavy a dokázali se dostat zpět do hry. Negativa vidíme v prvním poločase, kdy jsme byli opravdu hodně zakřiknutí, je to pro nás poučení,“ uvedl na lubovém webu Sparty trenér Miroslav Krieg.

Ve stejném duchu se neslo střetnutí mladších dorostenců. Dynamo se ve stejné minutě ujalo vedení, penaltu za faul proměnil Faltýn, ale po přestávce dominovali sparťané. Svěřenci trenéra Davida Holoubka, jenž nedávno působil na lavičce sparťanského A-týmu, nastříleli pět gólů a těšili se z vítězství 5:1.

Liga dorostu U19:

Dynamo ČB – Sparta Praha 1:4 (1:0), 34. V. Kadlec - 78. a 90. Drchal, 49. Hezoučký, 79. Tvaroh.


Liga dorostu U17:

Dynamo ČB - Sparta Praha 1:5 (1:0), 34. (pen.) Faltýn - 55., 65. a 74. Kozák, 48. Bláha, 67. Hložek.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza