Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ze soběslavského stadionu se stává nedobytná tvrz. Jankov nalomily dvě penalty

 
sobota, 7. října 2017, 21:26

Soběslav rychle zapomenula na propadák v Praze a opět potěšila fanoušky Spartaku tříbodovým ziskem. Na domácím stadionu neztratil divizní nováček počtvrté ani bod! Jankov měl těžkou pozici v Dobříši, kde musel do přestávky čelit dvěma penaltám domácích, které proměnil exligista Dort. Po přestávce stačila veškerá snaha jen na korekci skóre.

FK Spartak Soběslav - SK Klatovy 1898 3:0 (1:0)

Branky: 21. a 68. Šmídmajer, 80. Vaněk. Rozhodčí: Cichra - Lafek, Leška. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Janda). Diváků: 250.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (88. Maršík), M. Mazouch, Nohava, Janoušek (86. Chotovinský) – Šmídmajer (76. Fischer), Dvořák (83. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Soběslav se z vysoké porážky na pražské Aritmě otřepala hodně rychle. A odskákaly to Klatovy. Už v 1. minutě mohla jít do vedení, jenže hlavička Dvořáka skončila nad brankou Rojíka. Ke slovu se tedy dostal jeho kolega v útoku Šmídmajer. Po akci M. Mazoucha a Janouška poslal míč nad dosah klatovského gólmana a v soběslavském táboře bylo veselo – 1:0.

Na branku Západočechů zacílil i velice agilní bek Vaněk, ale strážce svatyně vytěsnil míč na roh. Stejně se musel vytáhnout na druhé straně i navrátilec Kuník. I on byl úspěšný. Domácí do konce poločasu rozvlnili síť ještě jednou, ale gól Nohavy rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu.

Druhé dějství začali aktivněji hosté, zatímco domácí se nějak nemohli dostat do tempa. Asi chtěli vyzkoušet Kuníka, jestli nezapomněl nic ze svého umění. A on dokazoval, že ne. Vytáhl jeden ze svých parádních zákroků i proti trestnému kopu.

Možná něco poznamenal ke svým spoluhráčům, kteří znovu začali šlapat. Znovu se začali prosazovat díky své kombinaci a dostávali se na dostřel protivníkovy branky. Zazlobili Žalda se Šmídmajerem, ale pokus vyšel naprázdno. Kuník poté odvrátil atak osamoceného protivníka. To nabudilo Šmídmajera, jenž s podporou Vaňka a Janouška zvýšil náskok – 2:0.

Závěr střetnutí už patřil domácím, najmě Vaňkovi. Jeho další pokus vytáhl Rojík na roh, ale na krásnou dalekonosnou střelu už o pár minutek později nestačil. Jeho nápřah přinesl nejenom krásný gól, ale i definitivní klid v soběslavských duších – 3:0.

Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi: „Do branky se vrátil Kuník a také jinak byla sestava trochu pozměněná. Zápas se mimořádně vydařil Vaňkovi, který nejenom asistoval u gólů, ale svojí ranou výborný výkon nakonec i korunoval. Podali jsme kvalitní výkon a vítězství bylo zcela zasloužené.“


MFK Dobříš - SK Jankov 2:1 (2:0)

Branky: 17. a 40. Dort (obě z pen.) – 71. Bürger. Rozhodčí: Langmajer - Szikszay, Šlapák. Delegát: Skála. ŽK: 1:2 (Šrain – Pavelec, Kroneisl). Diváků: 300.

Jankov: Pavelec – Fajtl (46. Jirkovský), Kroneisl, Popelka, Beránek – Bürger, Maršán, Kollár, Šebelka (66. Armah) – Sedlic, Mensah (41. Rytíř). Trenér Ivo Čech.

Nedá se nic dělat, Jankov si v Dobříši vybral hodně vysoký kopec smůly. Napovídal tomu už začátek, kdy gólovou hlavičku Kollára ukazateli skóre zakázali se pohnout rozhodčí, kteří viděli ofsajd. Paní Štěstěna se poprvé a zřejmě naposledy usmála na Jankovské po střele Maryšky, když ji zastavila tyč Pavelcovy branky.

Potom se její úsměv vytratil a začalo být zle. Po zákroku Pavelce ve skrumáži odpískal rozhodčí možná přísnou penaltu a z ní nezaváhal zkušený Filip Dort – 1:0. Pak se hra uklidnila, přesto se více prosazovali domácí. A přišla i druhá šance pro Filipa Dorta. Pět minut před odchodem do kabin nešťastně zasáhl po rohu Bürger míč rukou a z toho vyplynul další pokutový kop. Ostřílený rutinér nechyboval ani tentokrát – 2:0.

Po přestávce už převzali taktovku Středočeši a hodně byl protivný zejména Maryška. Znovu orazítkoval tyč Pavelcovy branky a vyzkoušel ho ještě několikrát. Ale už si na něj nepřišel. Po akci Beránka a Rytíře dorazil balon za záda Šedivého Bürger – 2:1. Domácí se tím pádem cítili být ohroženi a chtěli si zjednat jistotu. Jenže Pavelec byl proti a odolal i pokusu Dobříše v nastavení. Ze hry tak gól nedostal.

Petr Maxa, vedoucí mužstva Jankova: „Se dvěma penaltami během jednoho poločasu se těžko zápolí. To dá zabrat každému a náladě to nepřidá. Přesto se naši kluci situaci zvrátit, ale nepovedlo se. Asi musím přiznat, že domácí byli o ten jeden gól lepší. Zlobil nás hlavně Maryška, jenže zrovna on se neprosadil.“

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle