Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč prožívá výborný start do sezóny, Olešník neprohrál s dalším favoritem

 
pátek, 18. srpna 2017, 20:12

Sokol Želeč pokračuje ve zdařilém představení z loňské sezóny, také ve druhém zápase letošního ročníku bez potíží a s čistým kontem zvítězil, tentokrát 2:0 doma nad Hlubokou. Těžký domácí dvojboj mají za sebou v Olešníku, po výhře nad Katovicemi tentokrát bralo mužstvo Ladislava Táborského bod. Naději na plný bodový zisk dal domácím proměněným trestňákem Dudek, ale za hosty srovnal za devět minut Vít Kučera.

Páteční zápasy 2. kola KP


FK Olešník - FK J. Hradec 1910 1:1 (0:0)

Góly: 61. Dudek – 70. Kučera. Rozhodčí: Žemlička - Herzog, Šafránek. Delegát: Krčín. ŽK: 2:2 (Nygmet, Nýdl – Šmíd, Kučera). Diváků: 75.

Olešník: Jirkal – Nýdl (46. Chlumecký), Heller, Nygmet, Šíma - Tressl (86. Rys), Červenka, M. Studničk, Rabiňák – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd (77. Mareš), Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný, T. Šenkýř, Votava – Chalupský (26. Víteček), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým – Beránek, Koutný

Olešník doma znovu přivítal adepta čela tabulky a znovu s ním neprohrál. Po vítězství nad Katovicemi si mužstvo kouče Ladislava Táborského vybojovalo bod proti silné hradecké sestavě.

„Když jsem to rozlosování viděl, neměl jsem z něj moc radost. Čtyři body po takovýchto dvou zápasech jsou dobré,“ neskrýval domácí lodivod radost nad tím, že jeho tým podal opět velmi dobrý výkon a to zejména v defenzivě.

V úmorném dusnu hraný zápas nepřinesl v prvním poločase větší šance, silnější na míči se v té době jevil J. Hradec. Po změně stran to byl ale favorit, kdo jako první inkasoval. Po sudím Žemličkou odpískané ruce a precizně provedeném přímáku Lukáše Dudka to bylo v 61. minutě 1:0.

Olešník v obraně propadl snad jednou dvakrát za celých devadesát minut, to ale v 70. minutě Vítu Kučerovi stačilo, aby tvrdou ranou propálil brankáře Jirkala - 1:1. Lépe se pohybující hosté nakonec mohli znovu, tak jako před týdnem prohrát nešťastně 2:1, jenže Dudek v obrovské šanci pár minut před závěrečným hvizdem při zakončení z hranice penalty podklouzl a pálil nad. Asi i on ví, že domácí si tak úplně dnes vyhrát nezasloužili, protože narazili na velmi kvalitního soupeře.

Lukáš Dudek (č. 17) překonává z trestného kopu hradeckého gólmana a jmenovce Hejníčka.


Sokol Želeč - TJ Hluboká n. Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 12. Novotný, 75. Bosnyak. Rozhodčí: Hanes - Vican, Lovětínský. Delegát: Bicek. ŽK: 1:1 (Šváb - Stráský), ČK: 0:1 (60. Nitrianský). Diváci: 110. 

Želeč: Blažek- Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (76. Kloc) - Brůžek (62. Bosnyak), Holub, Fiala (76. Stránský), Kukučka (90. Šindelář) - Šváb, Novotný (87. Froněk). Trenér Roman Lukáč. 

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín (46. Křiváček), Legdan, Říha - Rubick (76. T. Adam),  Stráský, Nitrianský,  Lovička  -  Hájek (46. L. Adam), Tauber. Trenér František Cipro. 

Nejlepší hráči: Fiala, Kukučka - Legdan 

Po opatrném začátku zahrozili jako první domácí volejem Rabiňáka. Vedení se ujala Želeč už ve 12. minutě, když se trefil domácí útočník Radek Novotný po centru Fialy. Do poločasu se skóre již nezměnilo ani po šancích domácích, jmenovitě Brůžka a Rabiňáka. Brankáře domácích Blažka hosté vůbec neohrozili. V druhém poločase se snažili o vyrovnání, šanci Rubicka ovšem Blažek zlikvidoval.

Naopak Želeč pojistila své zasloužené vítězství střídajícím Jaroslavem Bosnyakem, který čtvrt hodiny před koncem po rychlém úniku prostřelil Brašničku. To už hrála Hluboká bez vyloučeného Igora Nitrianského, který v 60. minutě hodil po rozhodčím Hanesovi míč a musel předčasně do kabin.

Radek Novotný (ve žlutém) prostřeluje brankáře Hluboké Davida Brašničku a otevírá skóre.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle