Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 1. kole KP

 
středa, 16. srpna 2017, 12:27

Ročník 2017/18 krajského přeboru odstartoval i se čtveřicí nováčků. Nejhůře z nich dopadla Nová Včelnice, která kromě porážky v Oseku přišla o dva vyloučené hráče. Ve vzájemném souboji se Sokolem Sezimovo Ústí potom mladíci Táborska předvedli, že můžou být černým koněm soutěže. Kromě Sezimáku doma vybouchl i Rudolfov, který podlehl Želči 0:4. Překvapení víkendu má na svědomí staronový účastník soutěže Dražice, který otočil duel na půdě silného J. Hradce.

Zápasy 1. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – SK SIKO Čimelice 1:1 (1:0)

Góly: 19. Tauber – 56. Hegenbart. Rozhodčí: Vican - Reisner, Lovětínský. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Čermín – Řezáč, Zelenka). Diváků: 60.

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín, Legdan, Říha – Rubick, Stráský, Nitrianský, Němec (74. Valenta) – Hájek (65. Lovička), Tauber. Trenér František Cipro.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Bednařík, Listopad, Nosek – Zelenka, Káš, Nekl, Pávec – Svojše (44. Surovčík, 90. Němec), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Brašnička, Nitrianský, Tauber – Slavík, Káš, Hegenbart

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „V prvním poločase se hrál pro diváka zajímavý zápas. Kdyby byl poločas 5:5, asi by se nikdo nedivil. Bohužel pro nás dokázal šanci využít jen soupeř, i když Hegenbartovi nebo Kášovi chybělo ke gólu opravdu málo. Ve druhém poločase už k vidění tolik šancí nebylo, ale nám se povedlo díky Hegenbartovi srovnat na 1:1. Od zhruba 65. minuty nám začaly docházet síly a soupeř měl územní převahu a víc držel míč na svých kopačkách. Musím ale pochválit kluky za přístup a bojovnost po celých 90 minut. Vzhledem k tomu, jaké máme problémy dát dohromady 11 zdravých hráčů, je pro nás bod z Hluboké cenný.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas se musel divákům líbit hlavně v prvním poločase, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a bylo k vidění spoustu krásných brankových příležitostí. Na obou stranách hráli prim brankaři. Druhý poločas už byl chudší o brankové příležitosti, ale i tak se diváci nenudili. My jsme mohli rozhodnout v 70. minutě Lovičkou, ale Slavík mu kličku vystihl, a tak skončil zápas zaslouženou remízou.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Dražice 1:2 (1:0)

Góly: 27. Kučera – 66. Kromka, 74. Horka. Rozhodčí: Šafránek – Krčín, Klátil. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:2 (Mareš – Novotný, Sedlák). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek – Mareš (75. Králíček), Koutný, T. Šenkýř, Votava – Kučera, Toman. Trenér Marek Černoch.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Valášek, Hořejší – Hojdar, J. Štecher, D. Štecher, Stuchlík (84. Smutný), P. Novotný (89. Schloff) – Kromka (75. Sedlák). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Blažek, Kučera - Horka, Baka

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme vstoupili aktivně a měli jsme míč více na kopačkách, jako i po celý zápas. Vstřelili jsme i úvodní branku zápasu, po ní jsme si však mysleli, že další přijdou a nebudeme muset proto nic dělat. Druhý poločas jsme nezvládli v zadních řadách hlavně po taktické stránce a soupeř dokázal zápas otočit. My jsme si vypracovali dalších pět brankových šancí, bohužel, to co jsme předvedli vzadu, bylo stejné i v útočné fázi. Za toto jsme si vyhrát nezasloužili.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „K soupeři jsme jeli s respektem. Dá se očekávat, že Hradec bude hrát letos nahoře. Soustředili jsme se na defenzivu a hlídání Koutného, který tvoří celou hru. Soupeř se dostal do vedení po našem nedůrazu ve vápně, kde si dávali dva naši hráči přednost. O poločase jsme si řekli, že je dost času a může přijít nějaká standardní situace, z které můžeme udeřit. To se nakonec stalo dvakrát a nám se podařilo zápas otočit. Výborně nám zachytal brankář Baka, který Tomanovi chytil 3 gólovky. Za zodpovědný a bojovný výkon si vezeme zlaté tři body.“


Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:1 (1:1)

Góly: 10. Průcha – 24. J. Vorel. Rozhodčí: Tupý – Peterka, Macko. Delegát: Kučera. Bez karet. Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma – Kodras (75. Matoušek), Cimerhanzl, Franěk (59. Bednář), Holzepl – Průcha (78. Malický), Divoký (88. Nekvinda). Trenér Zdeněk Procházka.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, R. Vojta, Zach – J. Vojta (80. Fiala), Zb. Vorel, Kinkor, Růžička (90. Sládek) – Moravec – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: P. Tůma, Cahyna, Průcha – Kinkor, celý tým

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: Šlo o první zápas sezony, hrálo se ve svižném tempu. My jsme se ujali vedení v 10. minutě po pěkné přímočaré akci, když Tůma kolmicí po levé straně vysunul Holzepla, ten přesně nacentroval a Průcha, ač tísněn obráncem, dokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit brankáře. Protivín však dokázal o čtvrt hodiny později po pěkné hlavičce vyrovnat. Ve druhém poločase jsme si vypracovali tři velmi nadějné možnosti a nastřelili i tyč, do sítě jsme však míč dopravit nedokázali. Na druhé straně nás podržel při vyložené šanci soupeře brankář Skála. Myslím si, že jsme tentokrát předvedli dobrý výkon a byli vítězství blíže než soupeř."

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Začátek byl opatrný z obou stran a první naši chybu domácí využili a šli do vedení. Snažili jsme se o kombinaci a držení míče, ale nepřesnosti nám bránily ohrožovat branku domácích. Povedla se až kombinace za obranu soupeře a srovnali jsme. V druhém dějství se zápas odehrál víc mezi vápny a každý tým měl úseky zápasu, ve kterých byl lepší. Obě mužstva si vytvořila minimálně jednu možnost na změnu skóre, které by nejspíš vedlo k třem bodům. Dle mého pohledu pak zasloužená remíza, i když nemuseli jsme mít nic, ale i tři body.“


TJ Osek – TJ Nová Včelnice 2:0 (0:0)

Góly: 59. Brož, 71. Benda. Rozhodčí: Mach - Koranda, Jarolím. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:6 (Carda – Blažek, Didek, 2x Pacholík, Hornát, Jaroš). ČK: 1:2 (83. Hosnedl – 78. Pacholík, 83. Jaroš). Diváků: 120.

Osek: Hulínko – Kuneš, Baloušek, Krejčí, Brabec (61. Spišský) – Hosnedl, Hoch, Brož (87. Sýkora), Benda (90. Šůs) – Carda (84. Říský), Hanák (71. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nová Včelnice: Holický – Průša (76. O. Šlapanský), Jaroš, Blažek, Vokuš (46. Mareš) – Berounský (71. Hornát), Didek, L. Šlapanský (37. Hornát), Tuček (46. Nebeský) – Petráš, Pacholík. Trenér: Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Hulínko, Krejčí, celý tým – Petráš

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Utkání se od začátku hrálo ve svižném tempu s naší převahou. Hostující gólman však dokázal zlikvidovat pokusy Cardy, Balouška i Hosnedla. Na druhé straně brejkoví hráči Včelnice několikrát nebezpečně zahrozili, ale Hulínko udržel čisté konto. Podstatné věci se udály až po změně stran. V 58. minutě prodloužil Balouškův aut Carda a Brož otevřel hlavou skóre. V 71. minutě po faulu na Hanáka zvýšil na 2:0 z přímého volného kopu Benda. Utkání se v závěru odehrávalo zbytečně v nervózní atmosféře, na což doplatili dva hostující hráči a zaslouženě i domácí Hosnedl. Všem se doslova a do písmene začervenalo před očima. Výhra je zasloužená, a přestože naše hra ještě postrádala přesnost a měla nedostatky, zaslouží hráči pochvalu."

Libor Holec, asistent trenéra Včelnice: „Prohráli jsme sice 2:0, ale nezasloužli jsme si to, protože jsme nebyli horším týmem. Vytvořili jsme si pár šancí, ale nedali jsme je. Domácí naopak neměli nic a hrozili pouze ze standardek. Prohra sice mrzí, ale ještě horší je to, co s námi předváděl hlavní rozhodčí. Vyloučil nám dva kluky, podivné to bylo hlavně u Pacholíka.“


SK Rudolfov – Sokol Želeč 0:4 (0:1)

Góly: 7. a 54. Brůžek, 69. R. Novotný, 85. Bosnyak. Rozhodčí: Hoch - Herzog, Hanes. Delegát: Bumba. ŽK: 2:1 (J. Novotný, Baščevan - Brůžek). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, J. Novotný, Kuna, Hajný – Gerstner (60. Šindelář), Kocina, Pouzar, Kovačičín – Vejvar (58. Janák), Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Želeč: Blažek – Škrábek, O. Kosobud, Pavličko, J. Rabiňák (74. Kloc) – Šváb, Kukučka, Fiala (82. Stránský), Holub – R. Novotný (84. Froněk), Brůžek (75. Bosnyak). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Šváb, Brůžek

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Na úvod sezóny jsme dostali pořádnou facku, kvalitní soupeř nás téměř k ničemu nepustil a od druhého gólu v naší síti bylo jasné, že na zvrat v tomto utkání prostě nemáme. Musíme se rychle oklepat a v příštím zápase podat daleko lepší výkon.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme začali dobře a šli povedenou akcí do vedení. Utkání zlomila druhá branka, domácí pak už nenašli sílu na zvrat.“


FK Olešník – SK Otava Katovice 2:0 (0:0)

Góly: 75. Rabiňák, 90. Červenka. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:1 (Červenka, Tressl - Hajdušek). Diváků: 250.

Olešník: Jirkal - Nýdl, Heller, Nygmet, Šahajda – Vařák (70. Tressl), Červenka, Rabiňák (79. M. Studnička), Šíma – Pomeje, Dudek (85. Fořter). Trenér Ladislav Táborský.

Katovice: Švehla – Hromíř (62. Zoubek), Schánělec, Hajdušek, Blatský – Cibulka, Repa (70. Matas), Miklas, Kagui – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Šíma – Blatský

Roman Chlumecký, asistent trenéra Olešníku: „Co jsem v Olešníku, Katovice jsme neporazili. Mají kvalitní mančaft, který hraje delší dobu spolu. Opírají se hlavně o Repu, Miklase, Hajduška a útočné duo Požárek a Uher. Věděli jsme, že to bude zápas o první brance. Kdyby Cibulka proměnil v první půli šanci z malého vápna po zpětné přihrávce Repy, asi bychom nevyhráli. O půlce jsme si něco v kabině řekli a v druhé jsme byli o něco lepší než soupeř. První branka padla po střele Martina Nýdla za vápnem, kdy Švehla neudržel balon a pouze vyrazil před sebe a Rabiňák dorazil balon do brány. Potom to Katovice otevřely při snaze o vyrovnání a z brejku po akci Marka Pomejeho a střele za vápnem Luboše Červenky bylo rozhodnuto. Myslíme si, že jsme v zápase nebyli lepší, ale šťastnější.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Hodnocení domácího asistenta je výstižné a není k němu co dodat. Pokud bychom proměnili na konci první půle jasnou šanci, asi bychom s prázdnou neodjeli. Branku jsme však nedali, na rozdíl od domácích. Hrál se pěkný fotbal na výborně připraveném hřišti, přítomní diváci se museli bavit. K dobré úrovni utkání přispěli i všichni tři rozhodčí. My se musíme z porážky oklepat, v týdnu pořádně potrénovat a připravit se na Čimelice.“​


Sokol Sezimovo Ústí – FC MAS FC Táborsko B 2:6 (1:2)

Góly: 35. a 65. Irsa – 24., 44., 62. (p.) a 64. Marek Novák, 69. Bouchal, 89. Barteska (vl.). Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Eibl. ŽK: 1:0 (Sazma). Diváků: 320.

Sez. Ústí: Plachý – Pěknice (6. Mrúz), Sazma, Podroužek, Bartáček – Hladík (58. Žilinčík), Barteska, Šmíd, Hoffmann, Novotný (62. Nikl) – Irsa. Trenér Stanislav Mansfeld.

Táborsko B: L. Novák – Bouchal, Kmeťo, Vysušil, Drs – Vozihnoj, Říha (67. Dvořák), M. Novák, Laszák (46. Mikuláštík) – Škarda, Radosta (62. Varačka). Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Barteska, Irsa – Říha, M. Novák

Ladislav Šebek, místopředseda Sokola S. Ústí: „Utkání vyhrál soupeř zcela zaslouženě. Nestačili jsme v pohybu, rychlosti a co je nejhorší, ani v důrazu. Jak už jsem říkal, musíme přežít úvodní kola bez několika našich hráčů, kteří jsou na dovolené. Pořád máme ale hráče, kteří by to měli táhnout v kritických momentech, ale ti dneska absolutně vyhořeli! Především Šmíd s Hoffmannem musí být u většiny našich útočných akcí, ale dneska tam nebyli. Další věc je, že jsme po fyzické stránce v 50. minutě umřeli. Teď je se z toho třeba poučit, zvednout hlavy a připravit se na další těžký zápas v Protivíně.“

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Na zápas jsme se všichni těšili, neboť to bylo hned derby a pro některé kluky první mužský fotbal. Na úvod sezony se ho zhostili náramně. Kluci byli zprvu nervózní, ale pak získali půdu pod nohama a svým elánem ovládli celé utkání. Mužstvo se prezentovalo rychlým pohybem a hrou na jeden dotek, jak to má zažito z tréninku. Zápas se musel líbit i 320 divákům. Naším nejlepším hráčem byl Marek Novák, který dal 4 branky. Teď už se soustředíme na další zápas proti Milevsku.“


FC ZVVZ Milevsko – Centropen Dačice 2:1 (1:0)

Góly: 16. a 63. Petr - 87. Smejkal. Rozhodčí: Polák Jiří - Kotalík Petr, Přibyl Jan. Delegát: Šafránek Josef. ŽK: 2:1 (Vakoč, Komárek - Nosek). Diváků: 150.

Milevsko: Šmitmajer – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Barda, Petr, Koutník, Komárek, Málek (70. Sedlák) – Petr Dvořák (81. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Dačice: Zejda – Mašát, Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek (81. Máša), Jindra, Celý, Točík – Janák, Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Petr – Zejda

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Kdo na utkání nebyl a koukne na výsledek, asi si řekne, že jsme se protrápili k výhře, ale my jsme mohli dát klidně pět gólů. A nakonec jsme mohli v poslední minutě ztratit vítězství. To je hodně špatné, hrozná koncovka. Jinak ale můžeme být spokojeni. Mám radost za Martina Petra, že se prosadil hned na začátku a ukázal, jak pro nás bude platný. Je důležité, že jsme na úvod sezony vyhráli a máme první tři body.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Vstup do sezony nám nevyšel. Chtěli jsme si odvézt z Milevska bod. Mohlo se to stát, kdyby Jindra proměnil v poslední minutě velkou šanci. To by ale nebylo spravedlivé, protože domácí si vytvořili hodně příležitostí a jen díky výbornému Zejdovi v naší brance skončilo utkání pouze 2:1.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle