Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová vstoupila do třetí ligy porážkou v Benešově

sobota, 12. srpna 2017, 17:23

Za pvním duelem ve třetí nejvyšší soutěži cestoval poslední divizní vítěz ke Konopišti, kde mu byl soupeřem loni zachraňující se Benešov. Středočeši v úterním MOL Cupu podlehli před více jak dvoutisícovou návštěvou pražským Klokanům 1:5.

Jihočeský nováček se v premiéře důkladně seznámil s faktem, že ČFL je kvalitní a náročná soutěž. Úvodní vystoupení ukázalo trenérům pozitiva i negativa, z nichž se musí poučit do dalších kol. Čížovští inkasovali již ve 4. minutě po standardní situaci z kopačky Pavla Čapka, který napálil odražený míč z hranice šestnáctky přesně pod břevno.

„Doplatili jsme na částečnou nekoncentrovanost. První čtvrthodinu jsme si vybírali nováčkovskou daň. Byli jsme zbrklí, neudrželi balon,“ charakterizoval trenér Radim Kokeš vstup svých svěřenců do nové sezony, jimž citelně scházel zraněný nejlepší divizní kanonýr Jirouš. Z nových hráčů nastoupil od začátku pouze exbudějovický zadák Tomášek (na snímku).

Mužstvo Čížové v nepovedeném úvodu naštěstí podržel gólman Satrapa, jenž v 8. minutě dokonce zlikvidoval Laštovkovu penaltu. „S postupujícím časem jsme vyrovnali hru a přišly i pasáže, kdy jsme byli fotbalovější. Máme však poslepovanou sestavu, potřebujeme doplnit kádr. Pracujeme s tím, co máme. Naše hra nebyla špatná, vytvořili jsme si nějaké šance. Rozhodčí nám nepřiznal penaltu, ale na to jsme zvyklí,“ dodal trochu trpce Radim Kokeš.

SK Benešov – Sokol Čížová 1:0 (1:0)

Gól: 4. Čapek. Rozhodčí: Musil – Ulrych, Cichra. ŽK: 2:2 (Tetour, Ngimbi - Janda, Nečas). Diváků: 200.

Benešov: Tetour – Laštovka (90. V. Balata), Ngimbi, Zákostelský, Vrňák (82. Filip) – Ježdík – Čapek, Farkaš, Kučaba, L. Balata – Telnar (85. Hrebeniuk). Trenér Roman Veselý.

Čížová: Satrapa – Zahrádka (85. Vávra), Novák, Rozhoň, Tomášek – Dvořák – Chytrý (72. Bálek), Kočí (89. Mich. Held), Janda, Nečas – Polodna. Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle